Runo:  Onnellinen loppu  

Elämä ottaa sen, minkä antaa. Kuljemme kohti kuoleman hiekkarantaa.

Rakkaan kasvot eksyneet, on valheiden virtaan. Enkelin suudelmat hämärtävät päivän jo iltaan. 

On valheita ja katseita eksyneitä, eikä lopulta kukaan enää suojele meitä.

Joku kadottaa tien, toisen muistot unholaan vie. Joku uskoo onnellisuuteen, hukkuu uuteen vuoteen.

Elämä ottaa sen minkä antaa, kuljemme kohti kuoleman hiekkarantaa.

Ja kun kaikki on loppu, voi lakata tekemästä työtä. Sammuttaa valot, sulkea silmät. Ja toivottaa rakkailleen hyvää yötä.   -kazhja-

 

Kevät puhaltaa mukanaan muutoksen tuulet

Kevät puhaltaa mukanaan muutoksen tuulet. Elämä on ottanut takaisin osan siitä, mitä se jo ehti antaa. Ja kun rakkaus on loppu, tulee aika päästää toisesta irti. Kohdata suru, katkeruus ja yksinäisyys. Ja viimein, kun on valmis, tulee kevät. Tulee kesä. Tulee syksy ja tulee talvi. On aika aloittaa jälleen alusta.

Joskus uuden alun saaminen on hankalaa. Täytyy tehdä isoja päätöksiä, jotka saattavat tuntua raskaalta. Useimmiten ajan kanssa asiat helpottuvat, ja hetken voi taas hengittää tässä aistiärsykkeitä syytävässä maailmassa.

Sanotaan, että kenellekään ei anneta enempää vastoinkäymisiä osakseen, kuin vain sen verran, että he niistä pystyvät selviytymään. Valitettavasti toiset niitä saavat tielleen enemmän kuin toiset. Enkä nyt puhu itsestäni, vaikka löytäisinkin elämästäni epäkohdan, jos toisenkin ,ellen jopa useita tuhansia. Huomasin kuitenkin, että minun ongelmani ovat pitkälti itseaiheutettuja, ihmissuhdeongelmia. En siis saisi valittaa.

Negatiivisuus aiheuttaa ahdistusta, johtaa masennukseen ja lopulta itsemurhaan. Kärjistetysti. Pessimistit eivät pety, mutta omaavat hieman alhaisemmat ongelmaratkaisutaidot negatiivisuuden ja realismin viedessä viimeisetkin energian rippeet mielestä. Olen horoskoopiltani jousimies, joten lasini on aina puoli täynnä.  Pursuan ideoita, suunnitelmia ja kuplin pirskahtelevasti positiivisuutta ympärilleni koko ajan. Tai ehkä vain maanantaisin. Silloin tällöin. Pieninä annoksina kerrallaan.

Olen kuitenkin kehittänyt ratkaisun itselleni ja ihmissuhdeongelmiini. Kuten lähestulkoon kaikki tämän hetken julkisuuden henkilöt sosiaalisessa mediassa, myös minä päätin ottaa vinkit vastaan ja aloittaa elämäntaparemontin. Ihan oikean sellaisen.

Ensimmäinen askeleeni on käsitellä tunteitani parhaalla osaamallani tavalla. Siis kirjoittamalla. Aika yllättävää, eikö? Päätin alkaa kirjoittaa tätä blogihommaa päiväkirjatyylillä. En siis joka päivä. Ehkä kerran kuussa. Okei, silloin kun huvittaa. Elämme sosiaalisen median kulta-aikaa, joten lukemani perusteella muutoksesta on helpompaa pitää kiinni tekemällä siitä julkista. Ja tadaa tässä tämä nyt on sitten. Ensimmäinen blogipostaukseni.  Ensimmäinen avautumiseni tästä loistavasta aikeesta mullistaa koko tuleva elämäni ja ratkoa kaikki nykyiset ihmissuhteista aiheutuvat ongelmani.

Tällä hetkellä Fitness buumin ja terveellisten elämäntapojen rinnalle on nostettu kaikenmoisia elämäntaparemontteja. Älä syö viljaa, syö pelkkää lihaa. Unohda sokerit, rasvat ja itsesi. Treenaa, liiku ja muista hengittää. Nuku riittävästi, ja läträä naamasi täyteen meikkiä, jotta olisit mahdollisimman edustava. Joo ei kiitos. Sanon kyllä liikunnalle, urheilulle, ystäville, hyvälle ruoalle ja hei myös sosiaaliselle medialle. Kaikesta pitää ottaa kuvaa, ja kirjoittaa, että mikseipäs myös tästäkin dieetistä, tai siis elämäntaparemontista.

Tämä ei siis ole mikään tavallinen dieetti muiden joukossa, jossa seuraan jotain kirjallisia ohjeita ja paranen. Aloitan miehettömän elämän, sinkkuna. Eli siis miesdietin. Kyllä, luit aivan oikein.  Tavoitteenani on oppia tekemään asioita ilman miehiä, sillä henkilökohtaisesti (ihan näin meidän välisenä salaisuutenamme) olen aina pyrkinyt delegoimaan asiani heidän hoidettavakseen. (en tietenkään mitään isompaa, mutta renkaiden ja lamppujen vaihdot). Olen seurustellut jo lähes puolet elämästäni. Ja nyt kun tuli aika päästää irti taas yhdestä, niin päätin antaa, kevään puhaltaa muutoksen tuulet läpivetona kaikista ovista ja ikkunoista. Ja nyt olen valmis aloittamaan matkani alusta.

Opettelen elämään sinkkuna-vuosi olisi myös ollut toimiva nimike, mutta parempi heivata ne miehet nyt hetkeksi kokonaan. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan vuoden kestävää miesdieettiäni. Tästä se alkaa, uusi vähemmän ongelmainen elämäni. Yksin. Sinkkuna. 

#strongindependentwoman #vuosisinkkuna #miesdieetti